Title Image

Del 2: Handla lokalt

Del 2: Handla lokalt

Den ständiga jakten på nya spännande tillhåll, företeelser och upplevelser i min kära hemstad, Kapstaden, går vidare. Se det om du vill som en fortsättning på boken Mitt Kapstaden där de flesta av mina favoriter i den här staden finns beskrivna.

Att äta: Klassiska Chef’s Warehouse har flyttat till Bree Street, eftersom man vill vara där alla andra är. I samband med det slog man också upp en liten street food bar under trappan alldeles utanför. Street Food on Bree är det enkla och talande namnet och här köper man fantastiska mackor, wraps och beställer gott kaffe, för en minst sagt blygsam peng.

Att göra: Oranjezicht Organic Market är inte helt ny, men har till ganska nyligen varit en väl bevarad hemlighet i det område som vi nyligen flyttade till, nämligen Oranjezicht, på Table Mountains sluttning. Utgångspunkten är Oranjezicht City Farm (OZCF) som bedriver urban, ekologisk odling vid hörnet av Upper Orange Street och Sidmouth Avenue. På lördagarna samlar grannskapet och en och annan tillrest för att handla, äta och dricka ekologiskt och närproducerat, lyssna på musik och njuta av gemenskapen på det som seglat upp som en av mina absoluta favoritmarknader i Kapstaden. UPPDATERING 2016: Oranjezicht Organic Market har nu flyttat vidare och finns på parkeringen vid Granger Bay, nära Waterfront och strax ovanför strandrestaurangen Grand on The Beach.

Att shoppa: Att handla afrikanskt hantverk i Kapstaden är egentligen inte svårt, men godbitarna kräver lite letande. Många hamnar på Green Market Square, som för all del har en hel del kvalitet, men om du är på jakt efter klassiskt pärlarbete av högsta klass så ska du ta dig till Monkeybiz på Rose Street i Bo Kaap. En fin och väldigt viktig bonus är dessutom att det här är en butik som tar väl hand om sina konstnärer/leverantörer, betalar dem anständigt och enligt rättvisa modeller. Det i sig är värt ett besök.

Andreas Karlsson

Journalist, author, photographer and safari guide. Read more about Andreas here.