Title Image

Mitt Kapstaden

Mitt Kapstaden

Nyligen kom min bok ”Mitt Kapstaden”, som är en personlig guide till denna världens kanske vackrast belägna stad. I inledningen ville förlaget att jag skulle formulera vad som lockar med Kapstaden, och så här låter det:

mittkapstaden ”Att älska Sydafrika är sannerligen en prövning. Det påminner om kärleken till ett egensinnigt syskon. En sådan där bror eller syster som irriterar och förargar och som man ibland vill byta bort, men som man i grund och botten älskar och är beredd att förlåta det mesta.

Att älska Kapstaden däremot, är ganska enkelt. Det är vackert, chosefritt och avslappnat. Det är en gnutta Afrika, men ändå inte. För låt oss vara ärliga och säga att Kapstaden på många sätt påminner mer om San Francisco och Sydney än om exempelvis Lusaka och Maputo.

Men Kapstaden kan också vara en smula svårt att få grepp om. Det vackra och det sinnliga samsas med det luggslitna och inte alltid så perfekta. De djupa såren efter apartheid finns kvar, men idag ligger fokus på den tuffa utmaningen att bygga en ny framtid. Och kanske är det just i svårigheterna att begripa som själva attraktionen ligger – att förälska sig i Kapstaden tar bara några minuter, att förstå den tar ett helt liv.

Så välkommen att följa med till mitt Kapstaden. Men vänta dig ingen heltäckande guide som tar dig runt till stadens alla sevärdheter. Den här boken bygger på mina högst subjektiva tips och erfarenheter och har som absolut främsta syfte att inspirera dig till att hitta ditt eget Kapstaden.”

Boken finns ute i handeln och du kan även läsa mer om den och köpa den via förlagets hemsida.

Andreas Karlsson

Journalist, author, photographer and safari guide. Read more about Andreas here.