Föreläsningar 2020

2020 års föreläsningssäsong inleds i början av mars, då jag (Andreas) reser till Sverige för att prata om Afrika i en mängd olika sammanhang runtom i landet. Fokus kommer i första hand att ligga på två olika föredrag och det finns fortfarande vissa möjligheter att göra nya bokningar för våren och hösten 2020.

Det nya Sydafrika: Hur blev Sydafrika det land det är idag, vilka är de stora utmaningarna och hur ser landets framtid ut. Få en inspirerande inblick i ett spännande lands historia och samtid. Hur kom det sig att Sydafrika blev en apartheidstat och vilka spår har det lämnat efter sig? Hur gick det med Nelson Mandelas vision om ett nytt Sydafrika? Och vad ligger bakom den oroväckande rapporteringen om läget i Sydafrika. Föredraget utgår från mina böcker Sydafrikas historia och Det nya Sydafrika, samt mina år som journalist i södra Afrika.

En svensk safariguide berättar: Hur spårar man en leopard och vad gör man om en elefant anfaller? Jag har i många år arbetat med safari och naturfoto i några av Afrikas mest mytomspunna vildmarksområden. Följ med mig på en spännande resa i ord och bild där vi möter djur och natur på nära håll och får lära oss mer om förutsättningarna i den afrikanska bushen. Det kommer också handla om framtiden för Afrikas natur, med akuta frågor som klimatförändringar och tjuvjakt.

Ett detaljerat program för öppna föreläsningar kommer publiceras här så småningom. Vill du boka ett eget föredrag till din organisation, förening eller företag, välkommen att höra av dig till: info@africanstories.se.

Andreas Karlsson

Journalist, author, photographer and safari guide. Read more about Andreas here.