Följ med på en unik resa

Under mina år i Afrika har jag ofta fått frågan om vad jag saknar med Sverige. Vänner och familj är ett givet svar. Ett annat är: årstidernas skiftningar. Den skira grönskan på våren, men kanske ännu mer den höga klara höstluften, skördetid och naturens förvandling. I synnerhet i Skåne där jag bor. I år ska jag uppleva det för första gången på flera år och du får gärna hälsa på.

I samarbete med Lotus Travel är jag den 8-11 oktober värd och guide för en resa till Bjäre och Kullaberg i nordvästra Skåne. Ni som känner mig förstår vad det blir för fokus: natur, kultur, mat och dryck. Vandringar och lokalt djurliv blandas med mysiga middagar och andra gastronomiska upplevelser. Allt är med andra ord som vanligt – fast i Sverige istället för Sydafrika.

Faktum är att den svenska Kullahalvön inte är så olik den sydafrikanska Kaphalvön. Även här finns dramatisk natur, hav och berg, och längst ut på udden en klippa med en mytomspunnen fyr. Här finns vingårdar och mathantverk. Här finns inspirerande entreprenörer och här finns spännande historier och skrönor. Under fyra dagar kommer jag att dela med mig av allt detta och lite till. Välkomna!

Resan utgår från min första hemstad Göteborg. Den produceras i samarbete med min tidigare arbetsgivare Göteborgs-Posten, men du måste inte vara prenumerant för att följa med. Om du bokar resan direkt via Lotus så gäller samma pris och villkor som om du bokar via Göteborgs-Posten.

Andreas Karlsson

Journalist, author, photographer and safari guide. Read more about Andreas here.