Fotoutställning av Andreas Karlsson

Den afrikanska vildmarken är mytomspunnen. En drömdestination för många; en del av världen som symboliserar såväl vårt eget ursprung som allt det vackra, vidsträckta och fantastiska med orörd natur. De afrikanska ekosystemen är några av de artrikaste i världen. De är hem till ikoniska djur och växter som människor över hela världen känner till – kanske mest tydligt symboliserat av de så kallade Big 5 – de fem mest kända däggdjuren som brukar stå högst upp på listan att få se för safariresenärer.

Min ambition med bildserien While It Is Still There är att dra uppmärksamheten till den afrikanska vildmark som jag arbetar i och vars överlevnad jag är alltmer bekymrad över. Hoten tornar upp sig vid horisonten i form av exploatering, miljöförstöring, tjuvjakt och allmän vårdslöshet och respektlöshet från oss människor. Bilderna visar det vackra men samtidigt melankoliska, det stolta men samtidigt hotade, det starka men samtidigt sårbara, i den afrikanska naturen. Bilderna är också tänkta att inspirera till egna – ansvarsfulla – resor till Afrika, och för de som redan har egna erfarenheter från kontinenten: fungera som en påminnelse om dess storslagenhet.

Vernissage
Utställningen While It Is Still There kommer hänga hos Afriduka i Mariefred under perioden 2 juni – 30 september. Vernissage hålls den 2 juni då jag är på plats för att berätta om bilderna och mitt arbete i Afrika. Kl 12.00 håller jag min presentation och den kommande timmen (till kl 13.00) erbjuds en tillfällig rabatt på alla bilder i serien. Välkomna!

Varför Afriduka?
Jag har haft den stora förmånen att inte bara besöka den fantastiska butiken Afriduka utan dessutom få hålla föredrag där. Jag har också, vilket var en ren och skär ynnest, guidat den resa till södra Afrika som Lena Bringman på Afriduka arrangerade för några år sedan. Det var en speciell resa på många sätt, präglad av Lenas kunskaper om kontinenten och en ovanligt lyckad gruppsammansättning. För mig som ständigt reser, professionellt och privat, i Afrika är det alltid roligt att komma till Afriduka och se det fina utbudet. Det är lite som att komma hem. Lena har en fantastisk blick för och kunskap när det gäller att hitta både kvalitativt hantverk och det där lilla extra som ibland inte ens vi ”lokalbor” har koll på. Jag ser med glädje fram emot att ha mina bilder hängande på Afridukas väggar under sommaren 2018.


Köpa bilder ur serien
Bildserien består av en liten, begränsad upplaga på 30 ark per bild. Bilderna är 300×400 mm och tryckta på det högkvalitativa pappret Hahnemüle Photo Rag (308g), 100% bomull, syrafritt. Bilderna säljs utan färdig inramning, men i förekommande fall medföljer tillfällig utställningsram utan extra kostnad. Vare sig bilderna kommer med eller utan utställningsram rekommenderar vi starkt att de ramas in med valfri professionell ram/teknik. Bilderna levereras med äkthetsintyg och en personlig berättelse från fotografen. Om du inte har möjlighet att besöka Afriduka, kontakta Andreas för mer information.


 Featured posts

SUBSCRIBE TO OUR MONTHLY NEWSLETTERInstagram: @anytimefromnow

Back to Top